Panne Forte de Siena

Ingredienser

Fremgangsmåde

Nødder hakkes groft. Den kandiserede frugt skæres i små terninger. krydderierne stødes og blandes i melet. Nødder, frugt og mel blandes til en homogen masse (til frugten er skildt ad). De forskellige slags sukker varmes i en kasserolle til sukkeret er opløst og det begynder at skumme (rør ofte).

Når sukkeret er klar hældes det over frugt/nøddeblandingen idet der røres kraftigt og hurtigt med en ske mens sukkeret er varmt. Derefter hældes massen over i en bradepande og fordeles i et ca. 5 mm tykt lag. Der må godt være lidt huller - massen flyder noget ud i ovnen. Man kan med fordel anvende en silikonebradepande. Ellers smøres bradepanden med smør eller olie.

Bages midt i ovnen ved 160 C i 30-40 min til den begynder at blive lidt brunlig og sættes derefter til afkøling. Bruger man en metalbradepande er det nemmest at tage karamellen ud mens den stadig er lunken. Når den er helt kold skæres den i ca. 15x15 mm stykker med en skarp brødkniv og kommes i kagedåser med mellemlægspapir.

Om retten

Traditionel italiensk konfekt. Denne version, som vist oprindelig stammer fra en fotokopi af en opskrift min mor fandt i et blad, giver en sej karamelagtigt resultat hvor pomerans og de "nordindiske" krydderier (kannel/nellikker/kardemomme) dominerer. Andre opskrifter bruger større frugter som abrikoser og andre krydderier. Den grundlæggende opskrift er sukker, tørrede/kandiserede frugter, nødder, krydderier og en anelse mel!

Back